Marwell Adaptation and Entrance Project

‘Adaptation’ provides two facilities within Marwell’s first zero carbon building: a new entrance allowing guests a key vantage point linking the natural landscape to Marwell Hall; and a Science and Learning Exhibition Centre highlighting human health and wellbeing through parallels with animal ecology.

The architectural concept applies a modular approach creating flexible linked spaces developed with sustainability consultants Kingshaw Associates and the Natural History Museum. The resultant form creates a passively ventilated and naturally lit exhibition space. The roof is covered with native flora having colours to match the seasonal changes in the adjacent woodland. The project includes an Anaerobic digester which uses animal waste to provide power for the building.

Location: 
Winchester, UK
Client: 
Marwell Wildlife
Value: 
£6 million
Tags:
Europe . Sustainability . Wildlife