Durrell Visitor Centre

Durrell Wildlife’s ‘Ark in Action’ initiative is a strategic master plan of growth and redevelopment conceived with ray hole architects part of which required a new entrance facility involving expanding the existing admissions building. Multifunctional internal and external spaces deliver new guest experiences through ticketing, retail and café environments, introducing core conservation and sustainability messages through its design and integrated displays, whilst managing the volume of visitors arriving and departing.  
The icon of the installation is a striking new granite wall in multi-coloured layers as part of the ‘Durrell Timeline’ approach and entry sequence. Above this ‘inhabited’ wall a dramatic new glass canopy with leaf pattern fritting provides shelter for guests before slicing through the existing building where a full height fish tank continues the device.

Location: 
Jersey,UK
Client: 
Durrell Wildlife Preservation Trust
Value: 
£1.5 million
Tags:
Europe . Sustainability . Wildlife